Månedens naturfoto:
Klik for stort billede og fortælling!

 

 

Månedens naturlink

 

 

Mennesket har i årtusinder forundredes over stjernerne på himlen og de billeder, man mente at kunne se disse udgjorde. Flere steder i Kina og i Middelhavsområdet brugte man tidligt stjernerne og stjernekonstellationerne til navigation. Historier opstod, ikke mindst i Grækenland byggende på de antikke myter.

De fantastiske historier, der udspilles på nattehimlen, er en sjov og god indgangsvinkel til astronomi og til at tænde interesse for det spændende felt, som udforskning af himlen er. At finde den gode historie i naturen er også med til at gøre det lettere at huske interessante fakta og er en pragtfuld indgangsvinkel i naturpædagogisk arbejde.

Vinterhimlen er netop nu meget mørk og giver gode muligheder for at se på stjerner, især hvis det er nymåne, så månens lys ikke skaber lysforurening. Vælg et sted så langt som muligt fra kunstig belysning, tag godt med tøj på og tag gerne en almindelig håndkikkert med. Find stjernebillederne med hjælp fra de tydeligste og kendteste ledebilleder som Karlsvognen og Cassiopeia og fortæl så de gode historier til hinanden... der er med sikkerhed hyggegaranti!

På denne måneds linksside kan du med din mus finde historierne bag stjernebillederne på http://www.naturpaedagogik.dk/stjerner


 

 

Håndbog i naturpædagogik:

Ole Wohlgemuth:
HÅNDBOG I NATURPÆDAGOGIK
ISBN 87 7378 286 6
Forlaget Politisk Revy,

2. udgave, 2006.