Knob og knuder

Der er mange steder på nettet, hvor man kan få anvisninger af, hvordan man laver forskellige knob. Det er meget forskelligt, hvor god man er til at "aflæse en tegning" og selv være i stand til at lave et knob, men under alle omstændigheder vil man på de nedenstående sider kunne repetere sin kunnen udi de vigtigste knob, som der for mig at se er anvendelige på en lejrtur:
Råbåndsknop, kirurgknob, kællingeknude, ottetalsknob, dobbelt halvstik og tømmerstik
.

Til friluftsture kan følgende enkle regler om brug anvendes som "husker":
Til sammenbinding af to stykker tov (eller enderne på ét stykke) bruges råbåndsknob eller hvis det skal holde ekstra godt: Kirurgknob.
Til fastbinding på fx. et træ eller en rafte bruges tømmerstik først til fasthæftelse og dobbelt halvstik som afslutning og "lås".


Og her følger så de udvalgte hyperlinks. Nogle af siderne her har nydelige, pædagogiske animationer af, hvordan man laver de enkelte knob:

Der findes også gode mobilapplikationer med knobanvisninger så som Knots 3D (Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nynix.knots3d/ Iphone: https://itunes.apple.com/us/app/knots-3d/id453571750?mt=8) eller Animated Knots (Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appsolutegroup.knots/ Iphone: https://itunes.apple.com/us/app/animated-knots-by-grog/id376302649?mt=8).


God fornøjelse...